nuxoe.com logo
  nuxoe.com reklam davetiye afiş   nuxoe.com kutuphane programı

HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 4. Modül Sınavı

   Etiketler : 4. modül hem kursu hem sınav    Kategori : Bilgisayar Kursu


Halk eğitim merkezinde açmış olduğumuz 160 saatlik Bilgisayar kullanım kursunun 4. modül yani Kelime İşlemci Programı  modülünün soruları bu yazımızda paylaşıyoruz.


4. modül sınav
BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
IV.MODÜL SINAV SORULARI
KELİME İŞLEMVİ PROGRAMI

Ad- Soyad :
1)Word nedir?
A) Hesap  Programıdır
B) Tablo  - Grafik Programıdır
C) Kelime İşlem Programıdır
D) İşletim Sistemidir
2)Word Programının uzantısı nedir?
A) xlsx
B) docx
C) jpg
D) avi
3)

Word 2007 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır?
A)Paragraf ile ilgili işlemler
B) Pano ile ilgili işlemler
C) Düzenleme ile ilgili işlemler
D)Yazı tipi ile ilgili işlemler
4) Yandaki butonun görevi nedir?

A) Kaydet
B) Aç
C) Yeni
D) Yazdır
5) CTRL+Z tuşunun görevi nedir?
A) Geri Al
B) Yeniden Yazılan
C) Yeni
D) Kaydet
6) Word programında daha önceden var olan dosyayı ekrana getirmek için hangi komutlar kullanılır?
A) Office Düğmesi – Kaydet
B) Office Düğmesi – Aç
C) Office Düğmesi – Yeni
D) Office Düğmesi – Baskı Önizleme
7) Sayfaya Klavyede bulunmayan bir karakteri nasıl ekleriz?
A) Düzen – Simgeler – Simge
B) Ekle – Metin – Simgeler
C) Ekle – Simgeler – Simge
D) Ekle – Tablolar -  Simge
8)Metin içerisinde istenilen kelimeyi aratmak için hangi komutlar kullanılır?
A) Giriş – Stiller – Bul
B) Ekle – Düzenleme – Bul
C) Giriş – Yazı Tipi – Git
D) Giriş – Düzenleme – Bul
9)  Düğmesinin adı nedir?
A)Başlat düğmesi
B)Ofis düğmesi
C)Word düğmesi
D)Dosya düğmesi
10) Word programında metni gazete gibi sütunlara nasıl bölebiliriz?
A) Görünüm - Paragraf – Sütunlar
B) Sayfa Düzeni – Sayfa Yapısı – Sütunlar
C) Sayfa Düzeni – Sütunlar
D) Ekle – Sayfa Yapısı – Sütunlar
11) Yandaki butonun görevi nedir?
A) Sayfa sütunlara böler
B) Madde numaralandırmasını verir
C) Artan sıralama yapar
D) Sayfa Numarası ekler
12) Dosyaya üst bilgi Ekleme işlemi nasıl yapılır?
A) Giriş – üst bilgi ve alt bilgi
B) Görünüm - üst bilgi ve alt bilgi
C) Ekle - üst bilgi ve alt bilgi
D) Sayfa Düzeni - üst bilgi ve alt bilgi
13) Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir ?
A)  Baskı Ön izleme             
B)  Sayfa Yapısı
C)  Sayfa Düzeni Görünümü
D)  Hiçbiri
14) Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
A)  Sayfa Düzeni  - Sayfa Numarası
B)  Giriş –  Üst Bilgi - Sayfa Numarası
C)  Biçim – Sayfa Numarası
D)  Ekle – Üstbilgi ve Altbilgi – Sayfa numarası    
15) Yandaki düğme ne işe yarar?
A) X’in karesini almaya
B) Alt simge ve üst simge eklemeye
C) X sayısını 2 ile çarpmaya
D) Matematiksel işlemler yapmaya
16) Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile çift tıklama ne anlama gelir?
A)Kelimeyi seçer
B)Paragrafı seçer
C)Satırı seçer
D)İmleci metnin sonuna götürür
17) Sayfanın rengini değiştirmek için hangi yol takip edilmelidir?
A)Giriş – Sayfa arka planı – sayfa
B)Sayfa Düzeni – Sayfa arka planı – sayfa rengi
C)Ekle – Sayfa arka planı – sayfa rengi
D)Yazı Tipi – Sayfa arka planı – sayfa rengi
18) Yandaki düğmenin görevi nedir?
A)Yazıyı hizalamaya yarar
B)Çizgi eklemeye yarar
C)Satır aralığı seçeneklerini ekrana getirir
D)Madde işareti eklemeye yarar
19)  Simgesi ne işe yarar?
A) Tablo çizmeye yarar
B) Resim çizmeye yarar
C) Tabloya yazı yazmaya yarar
D) Kenarlık eklemeye yarar
20
Pazartesi Salı Çarşamba
Perşembe Cuma Cumartesi
Yukarıdaki tablo kaç satır kaç sütundur?
A)6 satır 2 sütun
B)3 satır 2 sütun
C)2 satır 3 sütun
D)3 satır 3 sütun
 
 
 
IV. MODÜL CEVAP ANAHTARI :
  1. C
  2. B
  3. D
  4. A
  5. A
  6. B
  7. C
  8. D
  9. B
  10. B
  11. B
  12. C
  13. A
  14. D
  15. B
  16. A
  17. B
  18. C
  19. A
  20. C


4. modül sınav

 

Benzer Yazılar
http://www.nuxoe.com/yazi.asp?id=212&ad=HEM-Bilgisayar-Kullanim-Kursu-1.-Modul-Sinavi
http://www.nuxoe.com/yazi.asp?id=216&ad=HEM-Bilgisayar-Kullanim-Kursu-2.-Modul-Sinavi-
http://www.nuxoe.com/yazi.asp?id=227&ad=HEM-Bilgisayar-Kullanim-Kursu-3.-Modul-Sinavi-



Benzer Konular
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 7. Modül Sınavı
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 6. Modül Sınavı
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 5. Modül Sınavı
* Bilgisayar Kullanım Kursu Yıllık Plan
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 4. Modül Sınavı
   Etiketler : 4. modül hem kursu hem sınav    Kategori : Bilgisayar Kursu
   tarih  13 Mart 2013 Çarşamba | ekleyenyusuf palabıyık | okunma 39476. Görüntülenme
       Puanlama Sonucu: puan (2,8 / Toplam Oy Kullanan:634)   Puan Ver : [1]  [2]  [3]  [4]  [5] 

  • Yorum Yaz
  • Yorum Oku
Yorumlarınız Bizim İçin Önemli, Lütfen Yorum yapın..
Adınız- Soyadınız
E-Mail Adresiniz
Yorumunuz

Güvenlik Kodu
84264

Henüz bu yazı için yorum yapılmamış..
Henüz bu yazı için yorum yapılmamış..

Web Sitemizde 13 kategori'de, toplam 223 yazi bulunmaktadir.

REKLAMLAR

nuxoe.com lreklam ver

AKTIF ZIYARETCI

aktif ziyaretci Aktif Ziyaretçi 4
tekil say? Bugün Tekil11
bugun cogul Bugün Çoğul65
Ayrıntı

ETIKETLER

1. modül 1. yazılı 10 kasim davetiye 10 parmak 2. modül sınav 2. yazılı 2.dönem 2.yazılı 2013 il içi 2013 iş takvimi 22find virüsü 23 nisan ekders 3. modül 4. modül 47. madde 5. modül 5.sınıf ders kitabı 6 sınıf 1 yazılı 6. modül 7 sınıf 1 yazılı 7 sınıf 2 yazılı 7. modül 8 sınıf 1 yazılı açılış sayfası açılış sayfası kilitli açılışta hata sesi acronic Adobe Cs Adobe güncellemesi Afiş ağ kontrol Ağdaki Şifreyi Kaldırma alo ammy android android mouse android yazıcı ankara Ankara İhtiyaç Listesi anket programı anneler günü anroid wifi pc arama kutuçuğu arkaplan değiştirme asp asp array asp.net Asus X55A-SX115H Attribute Changer Autoplay Media Studio az bilinen teknikler başarısız öğrenci belirli gün bepbeep BIEN BN-C088 Webcam Driver bilgisayar kursu bilinmeyen özellikler bim biss açmak bölge zümresi border radius boş klasör browser bt dersi BT ve Yazılım btr çalışma planı cat5 yapımı cd kurtarma ckpicker Cloud Print css css margin auto css ortalama datepicker davetiye davetiye yazdır derece programı Dergi Ders kesim ders programı dilekçe disk yazmaya div div köşe div köşe yuvarlaştırma dosya indirme dosya uzantıları dosyada yazı aramak driver driver bulma duvar kağıdı dvd çeşitleri dvd kurtarma dyned kurulumu ekders ekders yönetmenliği engeli kaldırma e-okul e-okul resim küçültme eposta ayarları evrak teslim evrak teslim alma excel excel dll excel form excel makro excel ocx exe açılmıyor explorer explorer geliştirici facebook fatih projesi festival film izleme firefox flash flash bellek ile format flash bellek ile windows 7 kurma flash bellek ile windows xp kurma flash bellek virüsü flash bellek windows flash virüsü temizleme ford free hosting galeri sorunu gelmeyen öğrenci gereksiz dosyalar gezi plan formu ghost google görev yöneticisi açılmıyor Haftalık Ders Çizelgesi halitpaşa yibo halkoyunları davetiye hdmi kablo hem hem kursu hem sınav hex kodlar hızlı başlat hologram hotkey idm idm eklentisi ie açılış sayfası ilçe zümresi ilginç bilgiler iliçi gezi plan ilköğretim yönetmeliği ince ayar indirigandi ingilizce kelime internet kafe dentim internetten para kazanma ipscanner İş takvimi işkur İşletim Sistemi Şifrelerini Sıfırlama java javascript jpeg to pdf jquery kablolu ağ kabloluyu kablosuz yapma kablosuz ağ kablosuz yapma kademe derece formu kademe programı kanal güncelleme kar kar tatili karşı korumalı kayıt defteri kbs excel kbs programı kingsoft antivirüs kış lastiği saklama kisisel site kişisel site kızak klasör gizle klasör kilitli klasörleri gizleyen klasörleri göster klavye koca kafalar kraft otomatik salıncak kullanıcı adı kütüphane davetiye kütüphane programı lg g3 lise hazırlık logitech mouse makro mal bildirimi masaüstü arkaplan masaüstü simgeleri matematik matematik yıllık plan meb meb eposta meb hattı mebbis memnuniyet anket modeme bağlama molex renk molex volt monitör genişletme mouse mucidi mozilla eklenti net start spooler nissan qashqai nöbet not çizelge nota notepad[+][+] ntldr eksik ntldr hatası nuxoe öğrenci belgesi öğrenci belgesi örneği öğrenci nöbet okullar hayat olsun opacity örnek sorular para kazanma sistemi paragraf pdf pdf böl pdf to doc photoshop photoshop banner photoshop dili photoshop seçim php dersler php site ping siteleri piranha webcam position:absolute power düğmesi powerpoint ppt publisher püf nokta pybs sonuçları rar şifre kırma regedit resim küçültme resim oval resim sergisi resmin renk kodu saat geriye sağ tık engeli sağ tuş eklenti satılık nissan seminer çalışması sene sonu zümre şifre güvenliği sifre yaz sifrele şiir davetiye silindirin hacmi simge arkaplan sivil savunma SSVICHOSST.exe SSVICHOSST.exe hatası stok programı swf indirme tarih sıralama Tasarımı teknoloji kullanım kursu teog sınavı teog soruları terfi programı tiyatro tiyatro davetiye tl simgesi toplu resim Tübitak 4006 tübitak davetiye türkçe anlamı turksat 4a tutanaklar twitter ultramon uploaded.net usb to iso usb yazıcı uyarı uzantı gizle uzantıları göster vba veli toplantısı video indirme virüs visual basic wallpaper web tasarım win7 win7 ag şifre win7 siyah ekran Winat9 ile Para Kazanma windows 7 ağ da şifre sorma wireless wireless kabloluyu word pratik yöntem yaka kartı Yapılır yazıcı kuyruk yazılı soruları Yeniden başlat yerinekoy komutu yıl sonu yıl sonu evrak yıllık plan yönetici ataması youtube video indir yumatu ıq plus yusuf palabıyık zarf üzeri yazdır zarf yazdir zip şifre kırma