nuxoe.com logo
  nuxoe.com reklam davetiye afiş   nuxoe.com kutuphane programı

HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 1. Modül Sınavı

   Etiketler : 1. modül hem sınav hem kursu    Kategori : Bilgisayar Kursu






Halk eğitim merkezinde açmış olduğumuz 160 saatlik Bilgisayar kullanım kursunun 1. modül yani işletim sistemini kullanma modülünün soruları bu yazımızda paylaşıyoruz.





BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
I.MÖDÜL SINAV SORULARI
 
Ad –Soyad :
 
1.Bir bilgisayar çalışabilmesi için 2 kısımdan oluşur. Aşağıdakilerden hangisi bu iki kısımdır?
a) Windows Vista – Office 2007
b) Donanım- Yazılım       c) Kasa – Monitör
d) Klavye – Fare             e) Paint – Not defteri
 
2. Bilgisayarın fiziksel olarak gözle görülebilen tüm aksamına ne ad verilir?
a) Donanım   b) Yazılım c) İşletim Sistemi d) Klavye
e) Fare
 
3. Aşağıdakilerden hangisi kasa içinde bulunması gereken donanım parçası değildir?
a) Ram           b) Merkezi İşlem Birimi    c) Ekran
d) Anakart      e)Sabit Disk
 
 
4.Aşağıdakilerden hangisi bir bilgisayar çeşidi değildir?
a) Dizüstü    b) Ana        c) Ağ    d)Ev      e) Mini
 
 
5.Bilgiler geçici olarak hangi bellek üzerinde tutulur?
a) Disket  b) Harddisk  c)Fare  d) Ekran Kartı e) Ram
 
 
6.Bilgilerin kalıcı olarak saklandığı donanım hangisidir?
a) Disket    b) Harddisk    c)Ram    d) Anakart  e) Bios 
 
 
7. Kasa içindeki bütün parçaların takıldığı ana parça hangisidir?
a) Disket    b) Harddisk    c)Ram    d) Anakart  e) Bios
 
8.Genel olarak bilgisayara veri girilmesinde kullandığımız araçlara ne denir?
a) Giriş Araçları  b) Çıkış Araçları   c) Hafıza Birimleri
d) Merkezi İşlem Birimi     e)Yazıcı 
 
 
9.Aşağıdakilerden hangisi çıkış birimidir?
a) Klavye   b) Hoparlör   c)Fare   d) Rom  e)Mikrofon
 
 
10.Ekrandaki en küçük noktaya ne ad verilir?
a) Piksel   b) Grafik  c) Mhz  d) Byte  e)Ghz
 
 
11.Şirketlerde fatura, irsaliye yazmada kullanılan bir den fazla kağıda üst üste aynı anda yazı yazmayı sağlayan yazıcı çeşidi hangisidir?
a) Termal Yazıcı            b) Mürekkep püskürtmeli
c) Nokta vuruşlu yazıcı  d) Lazer yazıcı
e) Çizici
 
12.Aşağıdakilerden hangisinde bellek birimleri küçükten büyüğe doğru sıralanmıştır?
a) Byte-Kilobyte-Megabyte-Gigabyte
b)Byte-Kilobyte-Gigabyte-Megabyte
c) Gigabyte-Kilobyte-Byte-Megabyte
d) Megabyte-Kilobyte-Byte-Gigabyte
e) Kilobyte- Byte- Gigabyte- Megabyte
 
 13.Bütün donanım parçaları takıldıktan sonra parçaların iletişim halinde çalışmasını sağlayan yazılım çeşidini yazınız?
 
 
 
14.Milyonlarca bilgisayardan oluşan, binlerce bilgisayar ağını birbirine bağlayan dünya çapındaki ağa ……………………………… denir.
 
 
15.Klavyenin sağındaki rakam tuşları yazmıyorsa hangi tuşa basmamız gerekir ?
 
 
16.Yazı yazarken imlecin sağındaki karakterleri silip onun üzerine yazılmasını sağlayan tuş ……………………… tuşudur.
 
 
17.Aşağıdakilerden hangisi masaüstü temel simgesi
değildir?
a) Bilgisayarım b) Belgelerim  c) Yerel Disk C
d) İnternet Explorer  e) Geri Dönüşüm Kutusu
 
 
18.En basit Kelime İşlemci Programı (Metin Düzenleme) hangisidir?
a) Wordpad     b) Excel     c) Word   d) Open Office
e) Not Defteri
 
 
19.Word dosyasının uzantısı nedir ?
a) pptxx     b) jpg     c) xlsx    d) docx     e)txt
 
 
20.Bir CD yaklaşık kaç megabytedır?
 
 
 
21.Üzerinde iki veya üç karakter bulunan tuşlardan üstteki karakteri yazmaya yarayan tuş aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ctrl   b) Shift  c) Alt  d) Alt Gr  e) Caps Lock
 
 
22.Bilgisayarın ince ve tüm ayarlarının yapıldığı yer neresidir?
a)Kişiselleştirme    b)Denetim Masası    c)Ayarlar
d)Özellikler            e)Başlat menüsü
 
 
23.Birbirine yakın mesafedeki bilgisayarların(bir oda, bir bina vb.) birbirine bağlanması ile oluşan ağa …………………………  denir.
 
 
24.Aşağıdaki Kısa yollardan hangisi Kes – Kopyala – Yapıştır sıralaması doğrudur?
a) CTRL+X - CTRL+ C - CTRL+W
b) CTRL+Y - CTRL+ O - CTRL+S
c) CTRL+L - CTRL+ R - CTRL+G
d) CTRL+F - CTRL+ H –F5
e) CTRL+X - CTRL+ C - CTRL+V
 
 
25.  Yandaki simgenin anlamı nedir?
a)Sil   b) Önceki Boyut     c)Ekranı Kapla    d) Kapat          e) Simge Durumuna Küçült
26.Birbirine uzak yerlerde bulunan bilgisayarlar arasında iletişimi sağlayan en çok kullanılan donanım parçasına verilen ad nedir?
a) Fax   b) Driver   c) Scanner   d) CD    e) Modem
 
 
27. Dosya gizleme, uzantıları görme gibi özellikleri ayarladığımız yer neresidir yazınız?
a)Denetim Masası > Klasör seçenekleri
b)Bilgisayarım > Exper (D)
c)Görev Çubuğu > Özellikler
d)Klasör > Simge Değiştir
e)Başlat > Tüm Programlar
 
 
28.Bilgisayarın Performansını etkileyen 3 donanım nelerdir?
a) Ram, Flash Bellek, Sabit Sürücü
b) İşlemci, Anakart, Güç kaynağı
c) İşlemci , Ram , Sabit Disk
d) Kasa, Ekran, Klavye
e) Anakart, Sabit Sürücü, Cd-Rom
 
 
29.Aşağıdakilerden hangisi bir internet adresi değildir?
a) Posof.gov.tr
b) http://www.yusufpb.com
c) www.posoflisesi.meb.k12.tr
d) halitpaşayibo.meb.k12.tr
e) Posof.bel.tr
 
 
30. 1 Kilobyte …………………….Bitten oluşur.
 
 
 
31.Dosya ve klasörlerin silinmesinden pişmanlık duyulduğunda ilk yapılması gereken ……………………………..  ………………………….na bakmaktır.
 
 
32.  Ok simgesi neyi temsil eder?
a)Kısayol Dosyası
b)Program Dosyası
c)Word Belgesi
d)Klasör
e)Gönder
 
 
33.Windows ’da ALT+TAB tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a)Denetim Menüsünü açar.
b)Başlat Menüsünü açar.
c)Çalışan programlar arası geçişi sağlar.
d)Açık olan tüm programları kapatır.
e)Simge durumuna küçültür



34.Aşağıdakilerden hangisi bir eğitim kurumlarına ait bir web sayfasının adresine örnektir?
a)     www.tdb.org.tr
b)     www.hotmail.com
c)      www.odtu.edu.tr
d)     www.twitter.com
e)     www.yusufpb.com
 
 
35.İmlecin solundaki yazıları silmek için klavyeden …………………. tuşu kullanılır, imlecin sağındaki yazıları silmek için ………………. tuşu kullanılır. Noktaları yerlere neler gelmelidir.
a) Tab - Ctrl
b) Geri Sil - Delete
c) Caps Lock – Num Lock
d) Shift – Alt Gr
e) Home – End
 
 
36.Bilgisayar bellek birimlerinden 3 gigabyte  , kaç kilobyte ’tan oluşur?
a) 3* 1024 * 1024
b) 3 / 2048
c) 3*1024
d) (3/1024)* 8
e) 3*1024*8
 
 
 
37.Fareyle bir dosya ve ya klasörün üzerine gelip bir kez sol tuşa bastığımızda ne yapmış oluruz?
a) Açmak  b) Kapatmak  c) Seçmek  d) Özellikler e) Sil
 
 
 
38.İşlemci hızı aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
a) Gb
b) Inch
c) Rpm
d) Ghz
e) Gprs
 
 
39.Yazı yazma programında imleci satırın başına götüren tuş aşağıdakilerden hangisidir?
a)Instr
b)Tab
c)Shift
d)End
e)Home
 
 
40.En gelişmiş yazı yazma programı hangisidir?
a) Twitter
b) Wordpad
c) Facebook
d) Messenger
e) Word    
 
Her soru 2.5 puandır.
Başarılar Dilerim…

 
           I.Modül Sınav Cevap Anahtarı
  1. B
  2. A
  3. C
  4. D
  5. E
  6. B
  7. D
  8. A
  9. B
  10. A
  11. C
  12. A
  13. C
  14. E
  15. D
  16. B
  17. B
  18. E
  19. D
  20. E
  21. A
  22. C
  23. D
  24. A
  25. C
  26. C
  27. B
  28. A
  29. C
  30. D
  31. E
  32. E
 
sınav


Benzer Yazılar 2, 3 ve 4.modül sınavları
http://www.nuxoe.com/yazi.asp?id=216&ad=HEM-Bilgisayar-Kullanim-Kursu-2.-Modul-Sinavi-

http://www.nuxoe.com/yazi.asp?id=227&ad=HEM-Bilgisayar-Kullanim-Kursu-3.-Modul-Sinavi-


http://nuxoe.com/yazi.asp?id=228&ad=HEM-Bilgisayar-Kullanim-Kursu-4.-Modul-Sinavi-

Benzer Konular
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 7. Modül Sınavı
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 6. Modül Sınavı
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 5. Modül Sınavı
* Bilgisayar Kullanım Kursu Yıllık Plan
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 4. Modül Sınavı
   Etiketler : 1. modül hem sınav hem kursu    Kategori : Bilgisayar Kursu
   tarih  27 Şubat 2013 Çarşamba | ekleyenyusufpb | okunma 124171. Görüntülenme
       Puanlama Sonucu: puan (2,7 / Toplam Oy Kullanan:941)   Puan Ver : [1]  [2]  [3]  [4]  [5] 

  • Yorum Yaz
  • Yorum Oku
Yorumlarınız Bizim İçin Önemli, Lütfen Yorum yapın..
Adınız- Soyadınız
E-Mail Adresiniz
Yorumunuz

Güvenlik Kodu
49009

   @hazar .. rica ederim..


   çok güzel bir sorular


@hazar .. rica ederim..


çok güzel bir sorular


Web Sitemizde 13 kategori'de, toplam 223 yazi bulunmaktadir.

REKLAMLAR

nuxoe.com lreklam ver

AKTIF ZIYARETCI

aktif ziyaretci Aktif Ziyaretçi 1
tekil say? Bugün Tekil123
bugun cogul Bugün Çoğul374
Ayrıntı

ETIKETLER

1. modül 1. yazılı 10 kasim davetiye 10 parmak 2. modül sınav 2. yazılı 2.dönem 2.yazılı 2013 il içi 2013 iş takvimi 22find virüsü 23 nisan ekders 3. modül 4. modül 47. madde 5. modül 5.sınıf ders kitabı 6 sınıf 1 yazılı 6. modül 7 sınıf 1 yazılı 7 sınıf 2 yazılı 7. modül 8 sınıf 1 yazılı açılış sayfası açılış sayfası kilitli açılışta hata sesi acronic Adobe Cs Adobe güncellemesi Afiş ağ kontrol Ağdaki Şifreyi Kaldırma alo ammy android android mouse android yazıcı ankara Ankara İhtiyaç Listesi anket programı anneler günü anroid wifi pc arama kutuçuğu arkaplan değiştirme asp asp array asp.net Asus X55A-SX115H Attribute Changer Autoplay Media Studio az bilinen teknikler başarısız öğrenci belirli gün bepbeep BIEN BN-C088 Webcam Driver bilgisayar kursu bilinmeyen özellikler bim biss açmak bölge zümresi border radius boş klasör browser bt dersi BT ve Yazılım btr çalışma planı cat5 yapımı cd kurtarma ckpicker Cloud Print css css margin auto css ortalama datepicker davetiye davetiye yazdır derece programı Dergi Ders kesim ders programı dilekçe disk yazmaya div div köşe div köşe yuvarlaştırma dosya indirme dosya uzantıları dosyada yazı aramak driver driver bulma duvar kağıdı dvd çeşitleri dvd kurtarma dyned kurulumu ekders ekders yönetmenliği engeli kaldırma e-okul e-okul resim küçültme eposta ayarları evrak teslim evrak teslim alma excel excel dll excel form excel makro excel ocx exe açılmıyor explorer explorer geliştirici facebook fatih projesi festival film izleme firefox flash flash bellek ile format flash bellek ile windows 7 kurma flash bellek ile windows xp kurma flash bellek virüsü flash bellek windows flash virüsü temizleme ford free hosting galeri sorunu gelmeyen öğrenci gereksiz dosyalar gezi plan formu ghost google görev yöneticisi açılmıyor Haftalık Ders Çizelgesi halitpaşa yibo halkoyunları davetiye hdmi kablo hem hem kursu hem sınav hex kodlar hızlı başlat hologram hotkey idm idm eklentisi ie açılış sayfası ilçe zümresi ilginç bilgiler iliçi gezi plan ilköğretim yönetmeliği ince ayar indirigandi ingilizce kelime internet kafe dentim internetten para kazanma ipscanner İş takvimi işkur İşletim Sistemi Şifrelerini Sıfırlama java javascript jpeg to pdf jquery kablolu ağ kabloluyu kablosuz yapma kablosuz ağ kablosuz yapma kademe derece formu kademe programı kanal güncelleme kar kar tatili karşı korumalı kayıt defteri kbs excel kbs programı kingsoft antivirüs kış lastiği saklama kisisel site kişisel site kızak klasör gizle klasör kilitli klasörleri gizleyen klasörleri göster klavye koca kafalar kraft otomatik salıncak kullanıcı adı kütüphane davetiye kütüphane programı lg g3 lise hazırlık logitech mouse makro mal bildirimi masaüstü arkaplan masaüstü simgeleri matematik matematik yıllık plan meb meb eposta meb hattı mebbis memnuniyet anket modeme bağlama molex renk molex volt monitör genişletme mouse mucidi mozilla eklenti net start spooler nissan qashqai nöbet not çizelge nota notepad[+][+] ntldr eksik ntldr hatası nuxoe öğrenci belgesi öğrenci belgesi örneği öğrenci nöbet okullar hayat olsun opacity örnek sorular para kazanma sistemi paragraf pdf pdf böl pdf to doc photoshop photoshop banner photoshop dili photoshop seçim php dersler php site ping siteleri piranha webcam position:absolute power düğmesi powerpoint ppt publisher püf nokta pybs sonuçları rar şifre kırma regedit resim küçültme resim oval resim sergisi resmin renk kodu saat geriye sağ tık engeli sağ tuş eklenti satılık nissan seminer çalışması sene sonu zümre şifre güvenliği sifre yaz sifrele şiir davetiye silindirin hacmi simge arkaplan sivil savunma SSVICHOSST.exe SSVICHOSST.exe hatası stok programı swf indirme tarih sıralama Tasarımı teknoloji kullanım kursu teog sınavı teog soruları terfi programı tiyatro tiyatro davetiye tl simgesi toplu resim Tübitak 4006 tübitak davetiye türkçe anlamı turksat 4a tutanaklar twitter ultramon uploaded.net usb to iso usb yazıcı uyarı uzantı gizle uzantıları göster vba veli toplantısı video indirme virüs visual basic wallpaper web tasarım win7 win7 ag şifre win7 siyah ekran Winat9 ile Para Kazanma windows 7 ağ da şifre sorma wireless wireless kabloluyu word pratik yöntem yaka kartı Yapılır yazıcı kuyruk yazılı soruları Yeniden başlat yerinekoy komutu yıl sonu yıl sonu evrak yıllık plan yönetici ataması youtube video indir yumatu ıq plus yusuf palabıyık zarf üzeri yazdır zarf yazdir zip şifre kırma