nuxoe.com logo

Win10 Klavye Büyütme

 Friday, February 21, 2020 Friday, February 21, 2020 4300 4300 Kez Okundu Bilgisayar ve Windows Bilgisayar ve Windows

Okullarda kullanılan Etkileşimli Tahtalarda Windows 10 güncellemesi yapıldıktan sonra Dokunmatik Klavyenin küçüldüğü göreceksiniz. Bu küçülmeden dolayı bazı öğretmen arkadaşların buna alışamadığını farkettim.  İşte bu yazımızda dokunmatik klavyenin nasıl büyütüleceğiniz göstereceğim

1. YOL : 
Etkileşimli tahtayı EBAAdmin yöneticisi ile oturum açın, Başlat çubuğuna regedit yazarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini açınız. 
Buradan sırayla
HKEY_LOCAL_MACHINE->SOFTWARE->Microsoft->Windows->CurrentVersion->Explorer adımınıa kadar gelin. Daha sonra, yeni bir tane Scaling isminde  yeni bir anahtar klasör oluşturun. Anahtar klasörümüzün içerisine de MonitorSize isimli bir dize değeri oluşturun, dize değerini de 17-20 arasında bir değer yazınız. 17 büyük - 20 daha küçüktür. Ben 20 yi tercih ettim. Bu işlemi bitirdikten sonra Etkileşimli tahtayı yeniden başlatınız. 
2. YOL : 
Etkileşimli tahtayı EBAAdmin yöneticisiyle açmaktan zorlanırsanız ve bu adım adım bulma işi zor gelirse daha pratik bir yöntem var. C: sürücüsünün \ Windows klasörünün içinde regedit dosyasını sağ tık Yönetici olarak çalıştırıp, EbaAdmin şifresi ile açınız. Açılan Kayıt Defteri Düzenleyicisinin  Dosya Menüsünden AL seçeneği ile aşağıdaki indirme linkinde (TURUNCU HEMEN İNDİR BUTONU ) bulunan REG dosyasını alın. Ve etkileşimli tahtayı yeniden başladın.REG dosyasındaki 20 sayısının değiştirerek klavye boyutununda istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.




3. YOL : 
Diğer bir yol ise kurduğunuz flash bellek içerisindeki uzantısı .wim olan ve en büyük dosya boyuna sahip olan .wim dosyasının 7.zip programı ile açınız. Daha sonra aşağıdaki dosyada bulunan TabTip.exe ve tipskins.dll dosyasını Program files > microsoft shared > ink klasörünü içerisine 7. zip ekranında sürükleyin. Yani 7.zip ile açtığınız .wim dosyasının içerisine sürükleyeceksiniz. Ayrıca Program files (x86) > microsoft shared > ink içerisinede sürükleyiniz. Sürükleme işlemini yapınca kopyalama ekranı açılacak ve bayağı bi uzun süre sürecek. Bu işlem bitince tahtaya bu flash bellek ile format atınız. 



 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler