nuxoe.com logo

Mblock ile Trafik Lambası Yapımı -5

 Friday, December 6, 2019 Friday, December 6, 2019 4737 4737 Kez Okundu MBlock MBlock

Devre şeması sizi aldatmasın, trafik lambasındaki renkleri kullanacağız, bu devreki ledlerin renkleri, biri kırımızı(3.pin), biri sarı(4.pin), biride yeşil(5.pin) olacak şekilde yerleştirilecek. Aynen trafik lambasındaki gibi çalışacak.


mBlock ta kodlarımızı hazırladıktan sonra kodları Arduinoya yüklemeden önce kart ve port seçimini yapmalıyız. Bu işlemi yapmaz isek kodlarımızı Arduinoya yüklerken işlem başarısız olacaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra kodları Arduino ya yüklememiz gerekmektedir. Bunun için kodlarımızın en başında bulunan  Arduino Programı kodunun üzerinde farenin sağ tuşuna tıklayarak Arduinoya Yükle (Rsm1) seçeneğini seçelim. Sonrasında açılan pencerede sağ üst taraftaki Arduinoya Yükle  (Rsm2) butonuna tıklayarak kodlarımızı Arduinoya yükleyelim ve kısa bir süre beklememiz gerekmektedir.

(rsm1)


(rsm2)

Kod yüklenmesi bittikten sonra Yükleme Bitti (Rsm3) diye bir uyarı ve arka penceredeki gibi Thank you yazısını görmeniz gerekmektedir.


(rsm3)
Yükleme işleminden sonra bazı durumlarda tekrardan Bağlan menüsünden Seri Port seçimini yapmanız gerekecek bunun sebebi ise sağ alt köşedeki seri ekranda bazı sonuçları okuyabilmeniz içindir. Yükleme işleminden sonra bazı durumlarda tekrardan Bağlan menüsünden Seri Port seçimini yapmanız gerekecek bunun sebebi ise sağ alt köşedeki seri ekranda bazı sonuçları okuyabilmeniz içindir. Ayrıca kodlarınızın çalışmadığını düşündüğünüz zaman Bağlan menüsündeki Seri Portu seçimini tekrar yapınız.


(rsm 4)

Seri ekranda yazıları okuyabilmeniz için recv encode mode bölümünden harf halini seçmeniz gerekmektedir. Yukarıda belirtilen Yükleme adımları yani Rsm1.2.3.4 ler bütün yazdığımız uygulamalar için geçerlidir
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler