nuxoe.com logo

Scratch : Papağanı Uçuralım, Serbest Hareketler, Labirent, Konuşan Kukla -3


Bu dersimizde 4 tane uygulama yapacağız. Papağanı Uçuralım, Serbest Hareketler, Basit Labirent Oyunu ve Konuşan Kukla isimli 4 tane uygulama yapmayı planlıyoruz. Bu oyunları yaklaşık olarak 2 ders saatinde hazırlayabiliriz.

3.1 PAPAĞANI UÇURALIM


Bu dersimizin ilk uygulaması PAPAĞANI UÇURALIM etkinliği. Bunu yapabilmek için ilk önce yukarıdaki  yönergeleri okuyalım. Bu yönergeler göre hazırladığımız PAPAĞANI UÇURALIM projesi;

3.2 SERBEST HAREKETLER

2. uygulamamızın adı Serbest Hareketler. Bu uygulama ile Scratch hareket konusuyla ilgili bir çok bloğunu kullanarak hazırlayacağız. Artık bu uygulamadan sonra hareket konusuyla ilgili örnek yapmaya gerek kalmayacak diye düşünüyorum. 

3.3 BASİT LABİRENT OYUNU

3. Uygulama olarak zamanımız kalırsa tabiki.. Uygulamamızın adı BASİT LABİRET OYUNU. Kendimizin hazırlayacağı bir labirent dekoru ile oyun hazırlayacağız. Oyunumuzdaki kırmızı bölümlere değdiğimiz an oyun bizi baştan başlatacak. Oyunu bitirmek için Yeşil alana gitmemiz lazım. Yeşil alana gittiğimiz zaman Tebrikler diye bizi uyaracak ve alkış sesi çalacağız. Tabiki bu kodları yani uygulamamızı hazır labirent dekorlar içinde kullanabiliriz. O zaman internette indirdiğiniz dekordaki renge göre kodlarınızı değiştirmeniz yeterli. 

3.4 KONUŞAN KUKLA

4. Uygulamamız olarak Konuşan Kukla yapacağız. Bu uygulamada kendini tanıtan bir kuklamız olacak.

Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz. 

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler