nuxoe.com logo

Scratch : Rokete Çarpma -11.3

 Sunday, June 20, 2021 Sunday, June 20, 2021 1137 1137 Kez Okundu Scratch Scratch

Şimdi yapacağımız uygulama 2 kişilik bir oyun olacak. Herhangi bir oyuncular karşı oyuncunun roketinin geçtiği yerlerdeki çizgiye değdiği zaman oyunu kaybetmiş olacak. Oyunun hazırlama oldukça basit olup oynaması çok eğlenceli bir oyundur. 
Yapacağımız çalışmaları Scratch de yapacağımız için Scratch kendi internet sitesine üye olmanız lazım yada programını indirmeniz gerekmektedir. Bunun için  Scratch Kurulumu ve Kullanımı ile ilgili sayfayı ziyaret ederek, Scratchi bilgisayarınıza indirin veya internet sitesi üzerinden kullanın.
Eğer Bilgisayarınızda Scratch Programı yüklüyse yada internet üzerinden nasıl etkinliği yapacağınızı biliyorsanız o zaman hiç beklemeden etkinliğimizi yapmaya başlayabiliriz.

ROKETE ÇARPMA

Rokete Çarpma oyununda dikkat edilmesi gereken diğer oyuncunun roketi gezerken çizgidiği çizgilere değmemek. Eğer değersek oyunu kaybederiz.Oyunu kaybedince hazırladığımız bir kukla ekrana gelecek ve o kuklada ayrı ayrı Mavi Kazandı veya Yeşil Kazandı diye yazacak. Bu oyunu hazırlarken 2 adet Roketship kuklası ve 1 tane Mavi ve Yeşil Kazandı Kuklası  olacak. 1 tane Roketshipe kod yazarak kopyasını çıkart yöntemi ile 2. roketship oluşturup bir kaç kodu değiştirerek, işimizi pratikleştirebiliriz.  Şimdi oyunumuzun bitmiş halini görelim.

Aşağıdaki resme bakarak oyunumuzun kodlarını hazırlayabilirsiniz.

Sizden ricam bu yaptıklarımızla yetinmeyip kendinizi Robotik kodlama ve Arduino konularıyla kendinizi geliştirmeniz.
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler