nuxoe.com logo

Scratch : Dijital Saat -11.1

 Friday, June 18, 2021 Friday, June 18, 2021 1150 1150 Kez Okundu Scratch Scratch

Bu uygulamamızda Scratch ile Dijital Saat yapacağız. Hazırlaması çok kolay bir uygulamadır. Uygulamamızda 6 haneli olmak üzere saatin gösterimini hazırlayacağız.
Yapacağımız çalışmaları Scratch de yapacağımız için Scratch kendi internet sitesine üye olmanız lazım yada programını indirmeniz gerekmektedir. Bunun için  Scratch Kurulumu ve Kullanımı ile ilgili sayfayı ziyaret ederek, Scratchi bilgisayarınıza indirin veya internet sitesi üzerinden kullanın.
Eğer Bilgisayarınızda Scratch Programı yüklüyse yada internet üzerinden nasıl etkinliği yapacağınızı biliyorsanız o zaman hiç beklemeden etkinliğimizi yapmaya başlayabiliriz.

DİJİTAL SAAT

Uygulamamızda kütüphanede buunan GLOW isimli sayı kuklalarını kullanacağız. Her kuklanında 0 dan 9 kadar kılığı olmasına dikkat edelim. Bu kılıkların isimleri de 0-9 kadar isimlendirilmesine dikkat edelim. Tabi bunu hazırlarken  önce bir tanesini hazırlayıp, kopyasını çıkart yöntemini kullanırsak işimiz çok kolaylaşır. Burada kullanacağız kod ŞİMDİKİ - SAAT kodu ile saatin okumasını yapıp okuman sayıya göre kılığı çağırmak. Şimdi uygulamanın bitmiş halini görelim.

Bu uygulamanın kodlarına aşağıdaki resme bakarak hazırlayabilirsiniz.

Sizden ricam bu yaptıklarımızla yetinmeyip kendinizi Robotik kodlama ve Arduino konularıyla kendinizi geliştirmeniz.
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.


 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler