nuxoe.com logo

6. Sınıf 2. Dönem 16. Hafta SCRATCH PROJEM


Bu hafta Scratch eğitimlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Scratch e başlayalı 8 hafta oldu. Geçen hafta Yıldız Toplayan Çocuk ve Airhokey oyunu hazırlamıştık. Bu hafta ise Scratch Projem ünitesi içerisinde yer alan kendimizin tasarlayacağımız bir uygulama geliştireceğiz.
Bu haftanın 2. Dönemin 16. Haftası olan SCRATCH PROJESİ Ünitesini işleyeceğiz. Geçen hafta 6.sınıf 2. Dönem 15. Hafta  OYUN YAZIYORUM konusunu işlemiştik eğer daha bu haftanın konusuna geçmediyseniz bir önceki haftanın konusunu inceleyebilirsiniz.Bu haftanın kazanımlarını aşağıya ekliyorum, ders defterlerine aşağıdaki kazanımları yazabilirsiniz, eğer sınıf defterine sığmaz ise kazanım numaralarını yazabilirsiniz.

BT.6.5.2.15. Tüm programlama yapılarını içeren özgün bir proje oluşturur.

Yapacağımız çalışmaları Scratch de yapacağımız için Scratch kendi internet sitesine üye olmanız lazım yada programını indirmeniz gerekmektedir. Bunun için  Scratch Kurulumu ve Kullanımı ile ilgili sayfayı ziyaret ederek, Scratchi bilgisayarınıza indirin veya internet sitesi üzerinden kullanın.
Eğer Bilgisayarınızda Scratch Programı yüklüyse yada internet üzerinden nasıl etkinliği yapacağınızı biliyorsanız o zaman hiç beklemeden etkinliğimizi yapmaya başlayabiliriz. İşte haftanın etkinliği;

8.1 ELMA TOPLA - BAŞLA

Bu uygulamada yukarıdan düşen elmaları sepet ile yakalamaya çalışacağız. Yukarıdan düşen elma sayısı çok fazla olacak. Bu yüzden geçen hafta Yıldız Toplayan Çocuk uygulamasından farklı kodlar kulllanarak hazırlayacağız. Bu uygulama kullanacağımız kod bloğunun adı İKİZİNİ YARAT. Bu kod ile istediğimiz kadar aynı kuklanın bir kopyasını oluşturmaya yarar ve en çok kullanılan kod bloğundan biridir. Bu sayede kopyasını çıkart yöntemi ile çoğaltacağımıza , İKİZİNİ YARAT kodu ile kuklayı çoğaltacağız ve işlerimiz çok kolaylaşacak. 
Bu uygulamamızda düşen elmaları topladıkça toplanan elma sayısı artacak, ama toplayamayıp düşen elma olursa ekrana YOU LOST yazısı gelip oyun duracak. Ayrıca oyuna başlamak için ilk ekranda bulunan BAŞLA düğmesine basmamız gerekecek. Şimdi hazırlamış olduğumuz uygulamanın bitmiş haline bakalım.

Eğer kodlarına bakıp kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki resme bakabilirsiniz.

Yukarıdaki bitmiş haline göre kendi oyununuzu hazırlayabilirsiniz. Eğer hazırlayamazsanız aşağıdaki resme bakarak hazırlayabilirsiniz. 

8.2 ELMA TOPLA - LEVEL

Bu uygulamada ise bir önceki uygulamanın gelişmiş halidir. Yine aynı şekilde kodlarımızı hazırlayacağız ama yeni bir kaç kod daha ekleyeceğiz. bu oyundaki amacımız toplanan elma sayısı arttıkça elmaların rengi değişecek ve ayrıca elmaların yukarıdan aşağıya düşme hızı artacak bu şekilde oyunumuza level yani seviye eklemiş olacağız, kısaca oyunumuzu zorlaştıracağız.Hadi şimdi oyunumuzun bitmiş halini görelim.

Eğer kodlarına bakıp kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki resme bakabilirsiniz.

8.3 AV OYUNU

Bu oyunumuz bir önceki oyundan hazırlaması daha kolay olacak. Bu oyunda kendini 10 kere ikizini yaratan bir kuklamız olacak ve bu kuklaları top ile vurduğumuzda Kalan değişkenimizin sayısı azalacak. Ve 0 olduğu zaman oyunumuz bitecek. Oyunumuzun bitmiş halini aşağıda görebilirsiniz.

Eğer oyunu hazırlayamazsanız aşağıdaki resme bakarak hazırlayabilirsiniz.

Bu hafta yapmayı planladığımız 3 tane uygulama yapmış olduk.
Sizden ricam bu yaptıklarımızla yetinmeyip kendinizi Robotik kodlama ve Arduino konularıyla kendinizi geliştirmeniz.
Haftaya 6.sınıf 2. Dönem 17. Haftaya PROJELERİMİZİ DEĞERLENDİRİYORUZ konusunda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.

Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.


 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler