nuxoe.com logo

Mblock, Buzzer Kullanım -9

 Sunday, December 15, 2019 Sunday, December 15, 2019 2324 2324 Kez Okundu MBlock MBlock

Buzzer projelerimizde ses çıkarmak ve ya müzik notlarını çaldırma için kullanırız. İki çeşidi vardır, aktif ve ya pasif olarak adlandırılır. Pasif buzzerlar sadece uyarı sesi için kullanılır ve tek tonda çalar, aktif buzzerlar ise notaya göre ses verirler.  Kullanırken en az 100ohm, 220ohm veya 330ohm dirençle birlikte kullanılması tavsiye edilir. Ama direnç bağlamasanız da olur.

Bağlantı şekli lede benzemektedir ve Dijital girişi kullanır. Devremizde buzzerımızı 2 nolu dijital girişe bağladık. Bu şekilde 2 nolu dijital girişi YÜKSEK yaparsak sürekli buzzerımızdan ses gelmeye başlayacak ama biz bu kolay devreyi biraz geliştirerek aşağıdaki kodu hazırladık.


Kodlarımızı yazmadan önce aşağıdaki tabloyu incelemenizde fayda var. Tabloyu inceledikten sonra aşağıdaki kodları hazırlayınız. Bu kodlar DO-RE-Mİ …. diye devam eden notaların seslerini verecektir. 


AMBULANS UYGULAMASI

Ambulans uygulaması sadece ambulanstaki sesi hazırlamak istiyorsanız 11. dijital pine buzzer hazırlayıp aşağıdaki kodu hazırlayın.

Yada isterseniz 9. ve 7 pinlere birer mavi ve kırmızı led takarak aşağıdaki kodu hazırlayabilirsiniz. 
 
Yukarıdaki kodları Mblock ile Arduino karta yüklemeniz gerekmektedir. Eğer bu işlemleri bilmiyorsanız Arduino Karta Kod Yüklenmesi konusuna göz atmanız gerekmektedir.
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler