nuxoe.com logo

Mblock, Butona Bas Yansın, Bas Sönsün -8

 Friday, December 13, 2019 Friday, December 13, 2019 3341 3341 Kez Okundu MBlock MBlock

Bu projemizde ise işler biraz karışacak. Bir led ve bir butondan oluşan projede, butona bastığımız zaman ledimiz yanacak, butona bir kez daha bastığımızda ledimiz sönecek yani kısaca butona bas yansın, butona bas sönsün.

Kodumuzu kısaca anlatmak gerekirse ilk başta yanma diye bir değişken oluşturduk ve değerini sıfır yaptık. Daha sonra sürekli tekrarla bloğu içerisine eğer koşuluyla butonuna basılmasını algıladık. Eğer basıldığı zaman yanma değişkenimiz 1 ise yani yanıyorsa 4 nolu pindeki led DÜŞÜK olup led sönecek ve yanma değişkeni “0” değerini alacak. Değilse yani yanma değişkeni “1” değilse led yanmıyor demektir ve 4 nolu pine takılı olan ledi “YÜKSEK” yapıp led yanacak ve yanma değişkenini “1” yapacağız. Ayrıca 0,5 saniye bekle blogunu kullanıyoruz. Bunun sebebi ise butona çok hızlı basıp çekemeyeceğimiz için, program bir den fazla 5 nolu sayısal pini okuma işlemi yapacak ve ledimiz kararsız bir şekilde yanıp sönecek, bu yüzden araya bekle komutu koyduğumuz zaman parmağımızı düğmeden çekene kadar sadece butondan 1 kez okuma işlemi gerçekleştirecek.

Birinci butona basıldığında ledi yakan ikinci butona basıldığında ise ledi söndüren program uygulaması

Yukarıdaki kodları Mblock ile Arduino karta yüklemeniz gerekmektedir. Eğer bu işlemleri bilmiyorsanız Arduino Karta Kod Yüklenmesi konusuna göz atmanız gerekmektedir.
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Mesajlar (1)

meryem
meryem dedi ki: 8/5/2020 11:58:20 AM

hocam ben buradaki devreyi yaptım amaa çalışmadı başka bire videodaki devreyi yaptığımda ise çalıştı,ama kodlarda sorun olmadı

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler