nuxoe.com logo

6. Sınıf 2.Dönem 1. Hafta HAYDİ VERİ TOPLAMAYA

 Monday, February 15, 2021 Monday, February 15, 2021 3590 3590 Kez Okundu 6.Sınıf BT ve Yazılım 6.Sınıf BT ve Yazılım

Bu hafta 6. Sınıf 2. Dönem 1. Hafta konusu olan HAYDİ VERİ TOPLAMAYA ünitesini işleyeceğiz. Bu konumuzda Matematik ve Bilgisayar Bilimi ve Veri Tipleri hakkında konuşacağız. Bu ünitemizde 2 tane Uygulamamız olacak ve 1 tane afişimiz olacak. Bu haftanın kazanımlarını aşağıya ekliyorum, ders defterlerine aşağıdaki kazanımları yazabilirsiniz, eğer sınıf defterine sığmaz ise kazanım numaralarını yazabilirsiniz.

BT.6.5.1.1. Verileri toplayarak türlerine göre sınıflandırır.
BT.6.5.1.10. Matematik ve bilgisayar bilimi arasındaki ilişkiyi tartışır.

Bu kazanımlar dikkate alınarak ve ders akış sırasına göre hazırlanan sunu dosyalarına ve gerekli evraklara yazımız ekinden ulaşabilirsiniz. Bu kaynaklar Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6. Sınıf Kılavuz Kitabına göre hazırlanmıştır.

Ders Anlatım Sunusu

Video

Uygulama-1

Veri Tipleri- Afiş

Uygulama-1 Çözüm

Uygulama-2



Haftanın Kodlama Aracı ( Silent Teacher )

Bu dönem daha öncesinde söylediğim gibi kodlama üzerine konularımız olacak. Şimdi tanıtacağım site ile önümüzdeki haftalarda başlayacağımız Scratch ve daha öncesinde gördüğümüz Code.org sitelerine alternatif olarak kullanmanızı istediğim bir sitedir. Sitemizin adı Silent Teacher. Bu site ile yapacağımız 1 saatlik kodlama eğitim ile aslında kodlamanın temelini görebileceksiniz, hatta kodlamada kullanılan sabit ve değişkenlerin mantığını kavrayacaksınız. Ayrıca bir sonraki haftayada hazırlık yapmış olacaksınız. Bu siteyi kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu bir saatlik uygulamayı kesinlikle yapınız. 
Siteye gitmek için tıklayınız.
Haftaya 6.sınıf 2. Dönem 2. Haftası olan SABİT Mİ DEĞİŞKEN Mİ Haftasında görüşmek üzere kendinize iyi bakın. Ayrıca aşağıdaki indir düğmesi ile bu haftanın bütün dosyalarına ulaşabilirsiniz.
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.


 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler