nuxoe.com logo

Mblock ile RGB Led Uygulaması -22

 Friday, January 10, 2020 Friday, January 10, 2020 4269 4269 Kez Okundu MBlock MBlock

RGB, led içerisinde 3 farklı renk bulunan ledlerdir Bunlar red (kırmızı), green (yeşil), blue (mavi). Bu renkler belirli miktarda yanarak diğer renkleri oluşturmaktadır.
Diğer renkleri oluşturabilmesi için PWM girişlerine takılır ve ledlere 0-255 arasında değer gönderilerek istenilen parlaklıkta yakarak, çeşitli renkler elde edilir. Ayrıca devrede kullanacağımız RGB led, Ortak Anot olup, 4 bacağı vardır ve en uzun bacak anot yani 5V elektrik vereceğimiz bacaktır.  Ayrıca RGB Led, Ortak Anotlu olduğu için, kodlama bölümünde yanmasını istediğimiz ledin değerini “0”, yanmamasını istediğimiz ledin değerini “255” yapmamız gerekmektedir. Sebebi ise Ortak anottan giden 5V, pinden gelen “255” çakışırsa led yanmayacaktır. Pinden çıkış değeri “0” olursa çakışma olmayıp led yanacaktır. Bu ters işlem Ortak Anot için geçerlidir. Ortak katotda böyle bir durum söz konusu değildir, kodda 255 değerini yaparsanız o zaman lediniz yanacaktır. son şiddette yanacaktır.  Hangi tür RGB led kullanıdığınıza dikkat ediniz

 
 

RENK ÇÜMBÜŞÜ

Yukarıdaki kodları Mblock ile Arduino karta yüklemeniz gerekmektedir. Eğer bu işlemleri bilmiyorsanız Arduino Karta Kod Yüklenmesi konusuna göz atmanız gerekmektedir.
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler