nuxoe.com logo

6.Sınıf 5.Hafta YARATICI ÜRÜNLERİMİZ NASIL KORUNUYOR


Bu hafta 6. Sınıf 1. Dönem 5. Hafta konusu olan YARATICI ÜRÜNLERİMİZ NASIL KORUNUYOR? ünitesini işleyeceğiz. Bu konumuzda Telif Hakları , Korsan, Atıf Yapmak, Adil Kullanmak, Açık Erişim, Yaratıcı Birliktelik ve Lisans Türleri hakkında bilgiler işleyeceğiz. Bu ünitemizde 1 tane video, 1 tane uygulama ve Sınav sorularımız olacak. Geçen hafta 6.sınıf 1. Dönem 4. Hafta ARTIK DAHA BİLİNÇLİYİM konusunu işlemiştik eğer daha bu haftanın konusuna geçmediyseniz bir önceki haftanın konusunu inceleyebilirsiniz.
Bu haftanın kazanımlarını aşağıya ekliyorum, ders defterlerine aşağıdaki kazanımları yazabilirsiniz, eğer sınıf defterine sığmaz ise kazanım numaralarını yazabilirsiniz.

BT.6.2.1.4. Telif hakkı kavramını ve önemini araştırır.
BT.6.2.1.5. Kullanım haklarını düzenleyen lisans türlerini açıklar.

Bu kazanımlar dikkate alınarak ve ders akış sırasına göre hazırlanan sunu dosyalarına ve gerekli evraklara yazımız ekinden ulaşabilirsiniz. Bu kaynaklar Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6. Sınıf Kılavuz Kitabına göre hazırlanmıştır.

Ders Anlatım Sunusu

Telif Hakları Video

Telif Hakları Gazetesi

Lisans Türleri Afişi

Uygulama

Özgürlükten Sınırlılığa Açık Erişim 

Sınav

Haftaya 6.sınıf 1. Dönem 6. Hafta Dijital Dünyanın Suçluluları konusunda görüşmek üzere kendinize iyi bakın. Ayrıca aşağıdaki indir düğmesi ile bu haftanın bütün dosyalarına ulaşabilirsiniz.
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.


 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler