nuxoe.com logo

DYNED KURULUMU VE AYARLARI

 Thursday, November 27, 2014 Thursday, November 27, 2014 15589 15589 Kez Okundu Evraklar Evraklar

DYNED KURULUMU VE ŞİFRELERİ
 
1.http://dyned.eba.gov.tr/EBA_Dyned/eba/index.xhtml sitesine girelim.
ilk giriş olduğu eba şifreniz olmayabilir.Mebbis girişinden girelim giriş yapıldıktan sonra size eba şifresi oluşturma sayfasına yönlendirecek.
artık eba kullanıcı adınız tc niz şifreniz ise o an oluşturduğunuz şifredir.(Tabiki burda giriş yapılan tc ve şifre ingilizce öğretmeninin tc si olucak yani siz onun adına işlem yapacaksınız.)
 
2.bi kaç deneme ile dyned sayfasına yönlendirileceksiniz.sınıfların tümünü seçip kaydede basın. ve allatan sınıfları seçip güncelleyin.bazen bu güncellemeyi bi kaç kez denemeniz gerekebilir.çünkü 15 öğrenciniz varsa ilkinde 5 sonrasında 10 tanesini kaydedebiliyor.
 
3.ebada sizin adınıza oluşmuş dyned kullanıcı adı ve şifresini not edin.
 
4.dyned record meneger programına ihtiyacınız var.
http://www.fullprogramlarindir.com/dyne ... indir.html
tüm cd yi bu bağlantıdan indirebilirsiniz.
 
5.burda kurulumdan sonra dyned record meneger kısayolunda kullanıcı adı olarak ebada verilen kullanıcı adını yazınız ve sonuna @meb.edu.tr yazınız örneğin abc@meb.edu.tr ve şifrenizi giriniz.
 
6.sizin şuan öğrencileriniz var sıfır yazıyo ise üstlerine tıklayın güncellensin.dediğim gibi öğrencileriniz var onların kullanıcı adları ve şifreleride oluşturulmuş durumda kendiliğinden.
 
7.öğrenci girişi yapmaya çalıştığınızda dersler kapalı görülecektir.çünkü öğrenci o testten geçip otomatik olarak kendi düzeylerine göre yönlendirilmeleri gerekiyor.o testin adı placement test.bu testte il girişte kapalı durumda yani kilitli.record menegerdan bu testi açmamız gerkiyor.
 
8.bu testi nasıl açarız sınıflara çift tıklarız ctrl+A yapıp tüm öğrencileri seçeriz düzenleye tıklatız placement test(general)'ın altından ctrla ye basılı tutarak üc testi de seçip kilidi aç deyip tamam deriz.bu işlemi tüm sınıflar için yaparız. (kilit açmada problem yaşayan arkadaşlar sınıftaki tüm öğrencileri seçtikten sonra en üsteki yazılımlardan placemant testi seçip sonra düzenle demeli.)
 
9.şimdi kullanıcı adları ve şifrelerini dışarı aktarmaya geldik.bunun için sınıfa çift tıklarız. öğrenci adlarınız dışarı aktar deyip masaüstü dışında bi yere kaydederiz.
 
işlem bu kadardır.Kolay gelsin....


Yazı: Alıntıdır
 

 


 


 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Mesajlar (2)

Admin
Admin dedi ki: 11/14/2015 10:58:06 AM

Sadece ingilizce dersi için var

Ahmet Başargil
Ahmet Başargil dedi ki: 10/15/2015 6:43:20 PM

Sadece ingilizce mi diğer derslerde varmı

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler