nuxoe.com logo

Wordde Az Bilinen Teknikler

 Tuesday, February 19, 2013 Tuesday, February 19, 2013 13648 13648 Kez Okundu MS Office İnce Ayarlar MS Office İnce Ayarlar

Bu yazımızda Microsoft Word kullanırken prtatiklik açısından ve az bilinin tekniklerden bahsedeceğiz.
1-Birinci kural her noktalama işaretinden sonra muhakkak bir karakter boşluk bırakın. Bu word'ün sağlıklı çalışmasını sağlayacaktır.

2-Satır sonu gelmeden cümleyi devam ettirmek adına kesinlikle enter tuşuna basmayın, satır sonu geldiğinde imleç kendiliğinden aşağıya gelecektir. Bu da word'ün sağlıklı çalışmasını sağlayacaktır.

3-Özellikle kurslarda word'ü anlatmak için uzun uzadıya karışık yazılar yazarız.. Bunun yerine satır başına =rand(4) komutu yazıp enter'a basın, word kendiliğinden 4 paragraf rastgele yazı atacaktır.

4-Bir sayfa yarım kaldığında yeni sayfaya geçmek için kesinlikle enter tuşlarına basarak yeni sayfaya geçmeyin...yazı bittiğinde ctrl+enter tuşuna basın öyle yeni sayfaya geçin.

5-Kelimenin rengini,tipini falan değiştirirken seçime gerek yok, imlecin o kelimenin herhangi bi yerinde olması yeterli.

6-Paragrafın herhangi bir cümlesini seçmek için ; ctrl tuşu ile beraber cümlenin herhangi bir yerine tıklamak yeterli.

7-Kelime seçimi için kelimeye çift Tıklama,paragraf seçimi için paragrafta herhangi bi yerde 3 defa tıklama yeterli.

8-Herhangi bir satırı seçmek için satırın soluna doğru geldiğinizde imleç ok işaretine dönüşecektir.bir kere tıkladığınızda ilgili satır seçilecektir.Çift tıkladığınızda paragraf seçilecektir.

9-Word dökümanın herhangi bir yerinden herhangi bir yerine kadar seçim yapmak için ilk önce ilk seçilmek istenen karaktere tıklanır ardından seçilmek istenen son karaktere gelinip shift tuşuyla beraber tıklanır.

10-Biçim boyacısını tek tek değil sürekli kullanmak istiyorsak biçim boyacısına çift tıklamamız yeterli.


11- +---------+------------+-------------+ yazıp enter a basın. 3 sütün 1 satırlık tablo oluşacaktır. tab tuşu ile hücreler arası gezerek satır sayısını artırabilirsiniz. sütün sayısını artırmak için sütün sayısı kadar + kullanmanız yeterli

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler